BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €100
0

Plaats een order van €100,- of meer en maak kans op een shampoo+conditioner van NourishedPlaats deze maand een order van €100,- of meer en maak kans op een shampoo+conditioner van Nourished

0
BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €100

Plaats een order van €100,- of meer en maak kans op een shampoo+conditioner van NourishedPlaats deze maand een order van €100,- of meer en maak kans op een shampoo+conditioner van Nourished

Door Milou, 4 mei 2022

CG vs ECO CG: waarom de natuurlijke CG-methode de beste keuze is

Wat is CG en waarom je beter kunt kiezen voor ECO CG

Ongeveer 30 jaar geleden bedacht Lorraine Massey de Curly Girly Method, een nieuwe kijk op krul- & haarverzorging. Maar ook een methode die je vertelt dat je sulfaten, siliconen en uitdrogende alcohol beter kunt vermijden. Een methode die zegt dat je zo min mogelijk je haren moet wassen. Inmiddels is onze kennis vele malen groter en weten we intussen dat niet alle sulfaten slecht zijn en je juist beter wel met regelmaat je hoofdhuid en haar kunt reinigen. Een gezonde hoofdhuid die in balans is zorgt namelijk voor gezonder, mooier, voller en sterker haar!

CG-producten bevatten geen siliconen en sulfaten, maar zitten vaak nog steeds vol met synthetische ingrediënten die bovengenoemde ingrediënten vervangen. Deze ingrediënten kunnen ontzettend schadelijk zijn voor je hoofdhuid en kunnen ook allergische reacties veroorzaken. En doordat je geen goede reinigers mag gebruiken volgens de CG-methode kun je last krijgen van jeuk, schilfers, eczeem en build-up, wat weer kan resulteren in haaruitval

Daarom de ECO CG-methode!

Bij de ECO CG-methode kijken we verder dan het vermijden van siliconen, synthetische sulfaten en alcohol. Een verbeterde variant op CG, met dank aan moeder natuur. ECO CG-producten bevatten namelijk helemaal geen synthetische ingrediënten. Het is heel belangrijk dat je haar en hoofdhuid gezond zijn om mooie krullen te kunnen creëren. Daarom is goede reiniging van de hoofdhuid ook zo belangrijk, omdat dit de basis is voor gezond haar.

Om je hoofdhuid goed te reinigen en schoon te houden, kun je bijvoorbeeld een klei detox doen. Een klei detox reinigt tot diep in de poriën en reinigt daarmee dus veel dieper dan een shampoo. Dit komt omdat de klei tot 15 keer zijn eigen gewicht op kan zuigen aan gif- en afvalstoffen. Voor een wat mildere reiniging kun je ook kiezen voor een shampoo met natuurlijk kokos sulfaat.

Daarnaast wordt bij ECO CG niet alleen gedacht aan schone ingrediënten voor je haar, maar wordt er tijdens het productieproces ook rekening gehouden met natuur en milieu. Zo zijn de verpakkingen bijvoorbeeld biologisch afbreekbaar of recyclebaar. What’s not to love!


Start hier jouw krullenreis!

Wil jij meer leren over krullen, haareigenschappen en de ECO CG methode? En wil jij weten hoe je de juiste producten kiest en de perfecte krulroutine voor thuis creëert? Schrijf je dan nu in voor Start hier jouw krullenreis. Aan de hand van korte video's nemen we je mee in de wereld van de eco curly girls, zodat jij binnen de kortste keren de gezondheid van je haar optimaliseert en jouw krullen laat floreren!

Wat vind jij er van ?

Laat hier gerust jouw gedachtes achter :-)

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking