BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €100
0
0
BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €100

Door Milou, 20 mei 2022

Dit is dé oplossing voor stevige, maar vooral pluisvrije krullen

Crunchy is geweldig voor ontbijtgranen maar niet voor het haar, toch? Je zou denken dat dat het geval is, maar het creëren van een cast om je krullen zodat het er 'crunchy' uitziet en aanvoelt, is één van de stappen op weg naar pluisvrije krullen. We leggen graag uit hoe dat precies werkt.

In deze blog lees je over:
  • een cast creëren
  • scrunch out the crunch (SOTC) techniek
  • praying hands techniek
  • tips om pluis tegen te gaan

De cast is het harde overblijfsel op het haar wanneer het droog is, meestal gevormd door een gel. Het voorkomt pluizen van het haar tijdens het droogproces. Een cast krijg je het beste door een gel aan te brengen, maar ook een mousse kan voor een cast zorgen. Gel is meestal het laatste product in een stylingroutine dat wordt aangebracht op nat haar en is bedoeld om vocht vast te houden en de krullen in hun vorm te krijgen, ofwel te definiëren. Tijdens het drogen van je haar wordt de buitenste laag hard en vormt het een beschermend laagje rondom het nog vochtige en kwetsbare haar. Deze cast houdt het haar op zijn plaats terwijl het droogt. Eenmaal droog, blijft het haar in die positie.

Het zorgt ervoor dat jouw krullen er een beetje 'knapperig' uitzien en aanvoelen, maar dat is where the magic happens. Zodra je haar helemaal droog is, knijp je voorzichtig de cast uit je haar. Dit wordt ook wel SOTC (scrunch out the crunch) genoemd. Door de cast op je haar te breken, blijf je achter met zachte maar stevige krullen die blijven zitten. Om het droogproces iets te versnellen, kun je tijdens het föhnen de ontstane harde cast vast voorzichtig wat uitscrunchen. Je kunt ook wachten tot je haar écht volledig droog is, dat zorgt namelijk voor het minste pluis.

How to SOTC?

De gemakkelijkste manier om de cast uit te knijpen is met droge handen, maar het kan ook fijn zijn om dit te doen met een paar druppels olie op de handen, 4 Seizoenen Olie van Bio Hair of de jojoba olie van Bio-T. Je kunt ook proberen voorzichtig te scrunchen met een zijden sjaal, een katoenen T-shirt of een bamboevezel doek.

Een andere methode om je cast uit je haar te krijgen, is met de 'praying hands' techniek. Bij deze techniek leg je je handen zachtjes om je krullen met de handen tegen elkaar (als praying hands dus) en schuif je je handen voorzichtig van boven naar beneden. Je kunt hierbij nog een schuddende beweging maken voor meer volume. Nog een andere techniek is om de cast uit het haar te klappen. Hierbij klap je dus voorzichtig op de krullen, zodat de cast loskomt. Welke techniek het fijnste voor jou werkt is heel persoonlijk. Soms is het ook gewoon een kwestie van uitproberen en voor je het weet loop je rond met mooie, stevige en pluisvrije krullen!

Naast het creëren van een cast, zijn er nog een aantal andere tips die werken tegen pluis. Hieronder zetten we er een paar op een rijtje.

ANTI-PLUIS TIPS

  • Was je haar minstens één keer per 7 tot 10 dagen met een schuimende reiniger en doe elke één tot drie maanden een detox kuur om build-up van producten te voorkomen.
  • Breng je leave-in en stylingproducten aan op zeer nat haar. Spray wanneer nodig tussendoor nog wat extra water over het haar met bijvoorbeeld een mist bottle wanneer je haar snel droogt.
  • Voor extra definitie kun je ook twee gels over elkaar heen gebruiken. Begin dan met een wat dunnere gel (bijvoorbeeld de Gelèe Curl van Chromalya of de 4 Seizoenen Gel van Bio Hair). Vervolgens breng je een wat dikkere gel aan (zoals de Styling Gel van Terre de Couleur) en knijp je krullen met de hand omhoog voordat je ze droogt.
  • Gebruik een styling borstel om zowel de leave-in als de andere stylingproducten goed door het haar te verdelen en je krullen te vormen en definiëren. Zo zorg je ervoor dat je product(en) goed door het haar verdeeld worden, zodat je haar zijdezacht aanvoelt en je krullen in bundels samenkomen.


Start hier jouw krullenreis!

Wil jij meer leren over krullen, haareigenschappen en de ECO CG methode? En wil jij weten hoe je de juiste producten kiest en de perfecte krulroutine voor thuis creëert? Schrijf je dan nu in voor Start hier jouw krullenreis. Aan de hand van korte video's nemen we je mee in de wereld van de eco curly girls, zodat jij binnen de kortste keren de gezondheid van je haar optimaliseert en jouw krullen laat floreren!

Wat vind jij er van ?

Laat hier gerust jouw gedachtes achter :-)

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking