BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €100
0
0
BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €100

Door Milou, 20 mei 2022

Dit is dé oplossing voor stevige, maar vooral pluisvrije krullen

Crunchy is geweldig voor ontbijtgranen maar niet voor haar, toch?                                              
Je zou denken dat dat het geval is, maar het creëren van een cast om je haar zodat het er “crunchie” uitziet en aanvoelt, is één van de stappen op weg naar pluisvrije krullen die blijven zitten en we leggen graag uit hoe.

Cast is het harde overblijfsel op het haar wanneer het droog is, meestal gevormd door gel. Het voorkomt pluizen van het haar tijdens het droogproces.

Cast krijg je het beste door een gel aan te brengen, maar ook een mousse kan voor een cast zorgen. Gel is meestal het laatste product in een stylingroutine dat wordt aangebracht op nat haar en is bedoeld om vocht vast te houden en de krullen in hun vorm te krijgen.

Tijdens het drogen van je haar wordt de buitenste laag van een stylingproduct zoals mousse of gel steviger en vormt een beschermend laagje, oftewel cast, rondom het nog vochtige en kwetsbare haar. Deze cast houdt het haar op zijn plaats terwijl het droogt. Eenmaal droog, blijft het haar in die positie.

Op dit punt zorgt de cast ervoor dat jouw krullen er een beetje “knapperig” uitzien en ook aanvoelen and this is where the magic happens. Zodra je haar helemaal droog is, en geen moment eerder, tenzij je een beetje pluis niet erg vindt, knijp je voorzichtig de crunch uit je haar: de SOTC (scrunch out the crunch). Door de cast op je haar te breken, blijf je achter met zachte maar stevige krullen die blijven zitten.

How to SOTC?

De gemakkelijkste manier om de crunch en cast uit te knijpen is met droge handen. Sommige mensen gebruiken liever een paar druppels olie op hun handen, zoals de monoï olie van Marlie, Bio Hair 4 seizoenen olie of de jojoba olie van Bio-T.  Je kunt ook proberen voorzichtig te scrunchen met een zijden sjaal, een oud T-shirt, hydrofiele doek of een microvezeldoek.

Je kunt dus knijpen om de cast uit je krullen te krijgen maar je kunt ook gebruik maken van de zogenaamde “praying hands” techniek. Verplaats je handen zacht over je krullen met de handen tegen elkaar alsof je in gebed bent (vandaar de term praying hands), en schuif je handen naar binnen tot aan de haaraanzet en maak een schuddende beweging (vooral als je volume wilt). Je kunt zelfs de crunch uitklappen. Hierbij klap je dus in je handen met je krullen ertussen.

Welke methode voor jou werkt is persoonlijk. Soms is het een kwestie van gewoon doen en uitproberen en voor je het weet loop je rond met mooie, stevige en pluisvrije krullen!

Naast een stylingproduct te gebruiken welke een cast geeft, zijn er nog een aantal andere tips die werken tegen pluis. Hieronder zetten we er een paar op een rijtje.

ANTI-PLUIS TIPS

  • Was je haar minstens één keer per 7 tot 10 dagen met een schuimende reiniger en doe elke één tot drie maanden een detoxkuur om build-up van producten te voorkomen.
  • Breng je leave-in en stylingproducten aan op zeer nat haar. Spray wanneer nodig tussendoor nog wat extra water over het haar met bijvoorbeeld een mist bottle wanneer je haar snel droogt. Als dat nog steeds niet werkt, voeg dan een gladder product toe, zoals een heel dunne vloeibare gel. (Wij adviseren dan de Innersense I create Volume, Chromalya Gelèe Curl of de Bio Hair 4 seizoenen gel). Vervolgens breng je een wat dikkere gel aan en knijp je krullen met de hand omhoog voordat je ze droogt.
  • Gebruik een kam of borstel om zowel de leave-in als de andere stylingproducten goed door het haar te verdelen (ons advies is om de Kent brush hiervoor te gebruiken). Zo zorg je ervoor dat je product(en) en water goed door het haar verdeeld worden zodat je haar zijdezacht aanvoelt en je krullen al in bundels samenkomen.

Wat vind jij er van ?

Laat hier gerust jouw gedachtes achter :-)

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking