BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €100
0
0
BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €100

Door Milou , 23 juni 2023

Ga je op vakantie? Vergeet deze essentials voor jouw krullen niet!

Nu de zon steeds meer gaat schijnen, verlangen we weer naar warme stranddagen en zwoele zomeravonden. De Nederlandse zomer laat nog even op zich wachten, maar misschien heb jij binnenkort wel een vakantie naar een warm land in het vooruitzicht. Lees hier welke curly hair essentials je zeker in je koffer moet stoppen voor jouw tripje naar de zon (en dat begint al in het vliegtuig…) Zo paradeer jij binnen de kortste keren over het strand met pluisvrije beach curls.

Op vakantie gaan naar een zonnig land brengt vaak een soort klimaat shock met zich mee voor je krullen. Maar ook de uitdrogende lucht in het vliegtuig en de wisselende waterhardheid van de douche in een ander land brengt problemen met zich mee. Zorg daarom dat jij goed voorbereid bent en pak je koffer verstandig in met deze onmisbare krullen essentials. We zullen een aantal handige (styling)producten met je delen en nog wat andere essentiële accessoires die je niet kunt missen op vakantie.

4 Seizoenen Olie van Bio Hair

Een fijne olie beschermt niet alleen je haar tegen de zon, maar sealed ook je krullen. Dit voorkomt dat jouw haar zich volzuigt met zout zeewater of zwembadwater met chloor, wat kan leiden tot droog, broos en klittend haar. Het is een echt multifunctioneel product, want een olie kan ook heel goed gebruikt worden om jouw gebruinde huid mee te hydrateren en verzachten. Wel zo handig op vakantie!

Damage Repair Nutritive Water van Terre de Couleur

Niet alleen de zon en het zee- of zwembadwater maken je haar droog, ook de circulerende, droge lucht in het vliegtuig is geen pretje voor je haar. Om je haar extra te hydrateren en verzachten onderweg, is deze spray leave-in conditioner super handig! Spray wat extra leave-in in je haren voordat je het vliegtuig instapt of wanneer je uit de zon, de zee of het zwembad komt.

Hydrate Travel Trio van Innersense

Op vakantie wil je niet te veel meenemen en bovendien mag je vaak geen grote flessen in je handbagage doen. Dan zijn travel size producten een uitkomst! Deze travel set van Innersense bevat de Hydrating Cream Hairbath, de Hydrating Cream Conditioner en de Sweet Spirit Leave-in Conditioner spray. Je kunt natuurlijk ook (glazen) mini flesjes kopen en deze zelf vullen met jouw favoriete haarproducten.

Gel Spray van K Pour Karité

Wij snappen dat je met zomerse temperaturen niet altijd zin hebt in een tijdrovende routine. Dan biedt de K Pour Karité Gel Spray uitkomst! Deze Gel Spray geeft een lichte fixatie aan je coupe, zonder je haar te laten plakken of te verzwaren. Een snelle oplossing zodat jij weer lekker naar buiten kan.

Overige stylingproducten

Tenzij je gezegend bent met krullen die je puur met conditioner kunt stylen, zul je wat stylingproducten moeten inpakken.  Om dit tot een minimum te beperken kies je voor één of twee van je favorieten, bij voorkeur een vocht inbrengende leave-in conditioner zoals de Terre de Couleur Crème de la Crème en een verzorgende gel zoals de Bio Hair Styling Gel. Op deze manier kun je de balans van gehydrateerde, gedefinieerde krullen behouden. Stylingproducten kunnen ook gebruikt worden om je krullen op te frissen. Dit kun je ook 's avonds doen om meer tijd in de ochtend over te houden. Gebruik een kleine hoeveelheid gel of leave-in, eventueel vermengd met water, en verdeel dit over je haar en focus op de droogste delen (zoals de punten). Zet je haar vast in een pineapple en word wakker met zachte, gehydrateerde krullen.

Wanneer je met los haar slaapt en je wilt in de ochtend eventueel pluis glad te strijken, neem dan een kleine hoeveelheid gel in je handen (eventueel vermengd met water) en breng met praying hands aan over het haar. Een mist bottle is hierbij heel handig. Hier kun je water in doen (eventueel vermengd met wat leave-in) wat je vervolgens over je haar heen verneveld. Voor extra definitie kun je vervolgens gebruik maken van finger coiling of je knijpt voorzichtig de krul er opnieuw in.

Satijnen kussensloop

's Nachts voor je haar zorgen is uiterst belangrijk voor de gezondheid ervan en slapen op een satijnen kussensloop is een geweldige manier om je krullen te beschermen. Gewone katoenen kussenslopen (het soort dat je in hotels aantreft) kunnen je haar uitdrogen en kunnen leiden tot haarbreuk en pluis. Iets wat je zeker niet wilt! Satijn daarentegen is veel soepeler en zorgt voor minder wrijving. Een satijnen kussensloop zal het vocht niet uit je haar absorberen zoals dat wel is bij de katoenen tegenhanger. In plaats daarvan blijft het haar gehydrateerd met minimaal pluis als gevolg. Kies bijvoorbeeld voor de satijnen kussensloop van Her Motions.

Katoenen handdoek of T-shirt

Hoewel heel veel hotels handdoeken aanbieden, is het weggooien van badstof de eerste regel bij het drogen van krullend haar. Gewone handdoeken verwijderen te veel vocht wat het haar uitdroogt en pluis veroorzaakt, om nog maar te zwijgen van alle kleine lusjes die de haren beschadigen. Pak in plaats daarvan deze krullenhanddoek, een microvezel- of hydrofiele doek of katoenen T-shirt in om overtollig water uit je haar te knijpen. Op deze manier houd je je krullen gehydrateerd.

Draagbare diffuser

De meeste hotelkamers zijn uitgerust met een föhn, dus zorg ervoor dat je een draagbare universele diffuser kop meeneemt die eenvoudig kan worden bevestigd (of je neemt je eigen föhn met diffuser mee; dit kan natuurlijk ook). Drogen met een diffuser verkort de droogtijd van je haar en zo heb je meer tijd om van je vakantie te genieten (zonder kletsnat haar).

Zonnehoed

Haar kan, net als de huid, worden aangetast door UV-stralen. Dus als je op weg bent naar een warm klimaat, neem dan een zonnehoed mee om je haar en hoofdhuid te beschermen tegen de zon. Als je ooit een door de zonverbrande hoofdhuid hebt gehad, weet je hoe belangrijk dit is. Pak die hoed! Er zijn hele leuke te krijgen.

Haar ontwarrende borstel

Die heerlijke zeebries tijdens je vakantie is natuurlijk heerlijk, maar kunnen van je krullen één grote geknoopte puinhoop maken dus het inpakken van een goed ontwarrende borstel is een must.  Normaal haal je misschien de klitten uit je haren met je vingers, maar als je op vakantie bent werkt dit niet altijd afdoende. Het gebruik van een goede borstel helpt je hiermee. Kies bijvoorbeeld om de ontwarrende paddle borstel van Kent mee te nemen op vakantie.


Start hier jouw krullenreis!

Wil jij meer leren over krullen, haareigenschappen en de ECO CG methode? En wil jij weten hoe je de juiste producten kiest en de perfecte krulroutine voor thuis creëert? Schrijf je dan nu in voor Start hier jouw krullenreis. Aan de hand van korte video's nemen we je mee in de wereld van de eco curly girls, zodat jij binnen de kortste keren de gezondheid van je haar optimaliseert en jouw krullen laat floreren!

Reacties

  • Door Helma, 23 juni 2023

    Altijd blij met de blog! Vakkundig!

Wat vind jij er van ?

Laat hier gerust jouw gedachtes achter :-)

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking