BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €100
0
0
BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €100

Door Milou, 28 februari 2024

Het verschil tussen een detox en een shampoo

In deze blog lees je over:
  • mild reinigende shampoo
  • sterk reinigende shampoo
  • detox kuur op basis van klei

Een goede reiniging van de hoofdhuid is essentieel voor gezond haar. Maar wat is nou het verschil tussen een shampoo en een detox? Shampoo’s kunnen we onderverdelen in mild reinigende shampoo’s en sterk reinigende shampoo’s. Mild reinigende shampoo’s bevatten geen kokos sulfaat en zijn daardoor ideaal om je haar mee te wassen wanneer het niet zo vervuild is, of tussen twee wasbeurten door. Mild reinigende shampoo’s bevatten wel reinigende ingrediënten, maar deze ingrediënten strippen het haar niet van alle overtollige olie, vuil en productresten. 

Onze tip voor een mild reinigende shampoo: Chromalya Volume Shampoo

Een sterk reinigende shampoo met kokos sulfaat verwijdert wél alle build-up en overtollige olie van het haar en de hoofdhuid. Wij raden aan om minimaal één keer per week te wassen met een sterk reinigende shampoo, om zo alle build-up te verwijderen en de hoofdhuid schoon te houden. Maar gebruik een sterk reinigende shampoo niet vaker dan twee keer per week, omdat er dan te veel natuurlijke olie van de hoofdhuid wordt gestript. Was je je haren twee keer per week of vaker, dan is het aan te raden om een mild reinigende en sterk reinigende shampoo af te wisselen.

Onze tip voor een sterk reinigende shampoo: Bio Hair FEED Shampoo

Nog een stap verder gaat de klei detox. Een klei detox reinigt de hoofdhuid tot diep in de poriën en reinigt daarmee nog veel sterker dan een grondig reinigende shampoo. Dit komt omdat klei tot vijftien keer zijn eigen gewicht op kan zuigen aan gif- en afvalstoffen. Daar komt nog bij dat een detox ook de bloedsomloop en daarmee de haargroei stimuleert. Een detox werkt bij specifieke klachten en hoofdhuidproblemen het beste in kuurvorm, maar kan ook eenmalig worden ingezet ter voorbereiding op een plantenkleuring of voor een extra diepe reiniging van het haar en de hoofdhuid.

Onze tip voor een detox kuur: Terre de Couleur kuur wit

Al onze detoxkuren richten zich op een specifiek (hoofdhuid)probleemgebied. Zo bestaan er detoxkuren voor de geïrriteerde en overgevoelige hoofdhuid, haaruitval en dunner wordend haar, vet en zwaar haar, gekleurd of ontkleurd haar en sterk vervuild haar. Een detoxkuur kan de conditie van de hoofdhuid weer optimaal gezond maken, zonder dat daar medicijnen of chemische middelen aan te pas komen. Onze detox sets bestaan uit een klei masker, klei shampoo, kwast en papieren mutsje. Bevochtig het haar lichtjes met Revitalizing Water, breng het klei masker met de kwast aan, masseer het zachtjes in, laat het twintig minuten intrekken onder een mutsje en was het daarna grondig tweemaal na met de klei shampoo. Gebruik de detox kuur één keer per week tot de pot helemaal leeg is.

Onze tip voor gedemineraliseerd water: Terre de Couleur Revitalizing Water 

Wil jij meer leren over krullen, haareigenschappen en de ECO CG methode? En wil jij weten hoe je de juiste producten kiest en de perfecte krulroutine voor thuis creëert? Schrijf je dan nu in voor onze extra mailinglijst Start hier jouw krullenreis. Aan de hand van korte video's nemen we je mee in de wereld van de eco curly girls, zodat jij binnen de kortste keren de gezondheid van je haar optimaliseert en jouw krullen laat floreren!


Start hier jouw krullenreis!
 

Wil jij meer leren over krullen, haareigenschappen en de ECO CG methode? En wil jij weten hoe je de juiste producten kiest en de perfecte krulroutine voor thuis creëert? Schrijf je dan nu in voor Start hier jouw krullenreis. Aan de hand van korte video's nemen we je mee in de wereld van de eco curly girls, zodat jij binnen de kortste keren de gezondheid van je haar optimaliseert en jouw krullen laat floreren! 

 

 

Wat vind jij er van ?

Laat hier gerust jouw gedachtes achter :-)

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking