BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €100
0
0
BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €100

Door Milou, 31 maart 2023

Hoe jij je tijd niet verspilt tijdens het diffusen

Er zijn twee soorten mensen als het gaat om het droog föhnen van de haren: zij die in stilte zitten en het leven overdenken, en zij die multitasken terwijl hun haar droogt.

Föhnen levert voor velen prachtige resultaten op: een betere kruldefinitie, meer volume en een langere houdbaarheid. We leiden echter allemaal een druk leven. Dus een half uur drogen (en tot een uur voor sommige curlies!) is niet altijd een optie.  

Het blijkt dat 49% van de mensen ervoor kiest om hun haar aan de lucht te laten drogen omdat het droog föhnen te veel tijd kost. Maar weet je dat dit ook anders kan? Mensen die hun haar drogen met een diffuser bedenken vaak creatieve manieren om die tijd nuttig te gebruiken, in plaats van lijdzaam af te wachten totdat hun haar droog genoeg is om de cast uit te scrunchen (SOTC). 

Van het beoefenen van yoga tot het leren van een nieuwe taal, we gaan enkele manieren verkennen waarop ook jij kunt multitasken terwijl je je haar in model brengt. Als je niet tweehandig was voordat je dit artikel las, zal je dat zeker zijn nadat je een aantal van deze hacks hebt geoefend.

Disclaimer: voor sommige hiervan zul je in een aantal funky posities moeten komen - maar dat is slechts een van de leuke dingen van krullend haar! ;)

 

12 dingen die je kan doen tijdens het föhnen van je haar

 1. Luister naar een audioboek/podcast

Wanneer je vraagt hoe curlies het liefst multitasken terwijl ze föhnen, is dit één van de meest populaire antwoorden. Dertig minuten kunnen voorbijvliegen als je naar je favoriete serie of show luistert. Dit is ook echt een geweldige manier om te ontspannen terwijl je je haar droogt. Om te voorkomen dat je een deel van het verhaal mist, heb je wel een koptelefoon nodig; draadloze oortjes zijn een favoriet onder degenen die naar audioboeken luisteren terwijl ze het haar drogen.

 1. Training van het onderlichaam

Als je erover nadenkt, is föhnen een uitstekende armtraining, dus het is eigenlijk volkomen logisch om tegelijkertijd je onderlichaam te trainen. Enkele van de oefeningen die je gemakkelijk kunt doen terwijl je gezellig aan het wapperen bent met je föhn zijn onder meer squats, leg raises en lunges.  

 1. Rekken en strekken

We doen het niet genoeg! In plaats van in een soort kramp te schieten doordat je de hele tijd in dezelfde houding zit, kun je ook wat rek- en strekoefeningen doen. Of je nu wat rekoefeningen doet voor je hamstrings (waarbij je elk been op de rand van het bed balanceert), wat quad-strekkingen probeert, of de tijd neemt om je yogahoudingen te oefenen, stretchen terwijl je aan het föhnen bent kan je flexibel houden en zelfs blessures helpen voorkomen - wat dan weer handig is voor alle vreemde posities waarin we ons bevinden tijdens onze haarroutines, vooral op een soms gladde douche- of badkamervloer.

 1. Antwoord op e-mails

We hebben allemaal e-mails of sms-berichten die nog op antwoord wachten. Je haar drogen is het perfecte moment om e-mails waarop we nog niet hebben gereageerd nader te bekijken, het perfecte antwoord te bedenken en het bericht vervolgens met één hand te typen.

 1. Kijk op YouTube/Netflix.

Hiervoor heb je een koptelefoon of de ondertitels nodig. Door je favoriete YouTube-kanaal bij te houden, iets nieuws te leren (misschien 'hoe je krullend haar kunt föhnen ;) of je volgende Netflix-obsessie te vinden, vliegt de tijd!

 1. Een boek/tijdschrift lezen

Het lezen van een boek of tijdschrift is een andere geweldige manier om de tijd te doden tijdens het drogen. Een uitdaging wanneer je dit met maar één hand kunt uitvoeren (en opgerold in een aantal ongemakkelijke posities). Ben je je haar aan het föhnen terwijl je dit leest? Prachtig! Wij zijn trots op je!

 1. Instagram

Niet dat we nog een excuus nodig hebben om Instagram door te scrollen, maar diffusen is een goed moment om je favoriete curly-accounts te checken. Of misschien heb jij wel een eigen account voor krullend haar? Waarom zou je in dat geval de tijd niet gebruiken om bijschriften te schrijven, berichten in te plannen of in contact te komen met uw publiek? Of lekker een live vlog tijdens het drogen van je haar ;).

 1. Leer een nieuwe taal

Dit is onze favoriete tip! Hoewel het niet vaak zo voelt, is er altijd tijd om een ​​nieuwe vaardigheid te leren. Oefenen tijdens het haren drogen is hier een schitterend voorbeeld van. Met apps zoals Duolingo heb je alleen je telefoon en je vrije hand nodig om aan die roestige middelbare schoolvaardigheden te werken. Rekening houdend met hoelang het diffusen kan duren, en het feit dat het regelmatig voorkomt, zou je het in een mum van tijd vloeiend kunnen spreken!

 1. Eet iets

Ontbijten tijdens het diffusen is een uitstekende hack voor degenen die 's ochtends hun haar wassen. Het is ook een geweldige manier om tijd te besparen bij het klaarmaken. Als je ervoor kiest om tijdens je lunchpauze te diffusen, kun je net zo goed een broodje in de ene hand hebben en een föhn in de andere.

 1. Huishoudelijke taken

Ze moeten op een gegeven moment toch worden gedaan, dus waarom zou je ze niet doen terwijl u een andere eentonige taak doet? Het vervullen van huishoudelijke taken is misschien wel de ultieme diffusie-hack. Terwijl je droogt, kun je je wasgoed opvouwen, de ruimte om je heen opruimen (we weten allemaal hoe rommelig de badkamer kan worden op wasdag!) of zelfs lades doorzoeken die slordig zijn geworden. (wel alles met één hand uiteraard)

 1. Naar muziek luisteren

Of je er nu voor kiest om muziek (volledige spanning) op de achtergrond te hebben of door een koptelefoon te luisteren, het luisteren naar muziek helpt het geluid van de föhn te overstemmen. Je kunt zelfs tegelijkertijd een beetje dansen (hallo work-out) of meezingen.

 1. Verdeel het drogen in stukjes

Voor degenen die het echt niet zien zitten om de hele tijd die nodig is om te diffusen in dezelfde houding te zitten of te staan, kan het helpen om het proces in delen op te splitsen. Bijvoorbeeld na het wassen en aanbrengen van de styling 10 minuten te föhnen, dan een pauze te nemen waar je bijvoorbeeld je make-up doet en doe je make-up, om vervolgens nog eens 10 minuten te föhnen, dan weer iets anders wat je nog moet doen om vervolgens het föhnen af te maken. Hoewel er veel manieren zijn om jezelf bezig te houden tijdens het droogproces om te voorkomen dat je het gevoel hebt waardevolle tijd te verspillen, maak je geen zorgen dat je je tijd liever niet gebruikt om te multitasken. We moeten allemaal wel eens een adempauze nemen, en jezelf een excuus geven om even stil te zitten en je te concentreren op een enkele, eenvoudige taak, kan je mentale welzijn ten goede komen.

Hoe dan ook, je moet doen wat het beste bij jou past.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking