BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €100
0
0
BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €100

Door Milou, 18 september 2023

Plantenkleuringen: do's and don'ts

In deze blog lees je over:
 • wat doet een plantenkleuring met het haar
 • wat is het verschil met een chemische kleuring
 • de voordelen van een plantenkleuring
 • advies en risico's van thuis kleuren met een plantenkleuring

De vraag naar natuurlijke kleuringen groeit enorm. Tijdens het kleuren wordt het haar gelijk verzorgd en een plantaardige kleuring is het beter voor de gezondheid van zowel de klant als de kapper. Er is tegenwoordig een ruim scala aan kleurkeuzes beschikbaar, zelfs in blond tinten! Planten geven je haar een natuurlijke kleur, zorgen voor optimale glans en hebben een versterkende en herstellende werking op het haar. Een plantaardige kleur blijft aan de buitenkant van de haarvezel, wat betekent dat de haarschubben niet geopend worden. Haarkleuringen op basis van planten veranderen nooit de structuur van het haar, wat wel het geval is bij een chemische kleuring. Een chemische kleuring dringt binnen in de haarstructuur door de haarschubben te openen, de kleur uit het haar te halen en deze natuurlijke kleur te vervangen. Dit zorgt voor beschadiging van het haar. Met een plantenkleuring zal je juist merken dat het haar naarmate je het plantaardig kleurt voller wordt en de kleur langer mooi blijft.

Maar niet alleen de vraag naar natuurlijke kleuringen neemt toe, ook de vraag naar het zelf thuis kleuren met een plantenkleuring neemt toe. Maar juist hierbij kan er soms het een en ander niet helemaal goed gaan. Omdat wij wel plantenkleuringen aanbieden, willen we graag even uitleggen waarom je voorzichtig moet zijn met het thuis kleuren.

Het zelf kleuren met een plantenkleuring is erg bewerkelijk, ook wanneer je alleen de uitgroei wilt bijwerken. Een receptuur luistert erg nauw en het is thuis erg lastig om tot een juiste kleur te komen. Dit komt omdat je de kleuren echt exact moet afwegen en de inwerktijd en watertemperatuur exact moeten kloppen (een klein beetje temperatuurverschil of de kleuring iets te lang laten zitten kan er al voor zorgen dat de kleur veel te warm doorslaat). Ook is het natuurlijk belangrijk dat de plantenkleuring juist en netjes wordt aangebracht. Veeg je te veel of plaats je het product niet secuur genoeg op het haar, dan kan dit al leiden tot kleurverschillen. Onze haarstylisten worden doorlopend voor getraind om hun kennis up-to-date te houden. Onthoud dat een kleurrecept zoals je die in een salon hebt gekregen, thuis niet voor de volle 100% zal lukken. Ons advies is dan ook om een plantenkleuring bij voorkeur altijd in een salon te laten doen. Maak er gewoon een heerlijk momentje voor jezelf van. Wanneer je toch thuis wil kleuren, onthoud dan dat dit op eigen risico is en dat wij helaas geen kleurgarantie kunnen bieden op de thuis kleuringen. Mocht er iets verkeerd gaan of de kleur anders uitpakken, zal dit niet vanuit service kunnen worden opgelost.

Jouw afspraak in de salon boek je hier! Nog eens de voordelen van een plantenkleuring op een rij:

 • Een plantaardige kleur blijft aan de buitenkant van de haarvezel zitten, waardoor de haarschubben niet geopend worden zoals bij een chemische kleuring wel het geval is.
 • Haarkleuringen op basis van planten veranderen nooit de structuur van het haar  zoals wel het geval is bij een chemische kleuring.
 • Een plantenkleuring versterkt het haar en laat het voller lijken.
 • Een plantenkleuring is ook in te zetten als verzorgende kuur voor het haar, zelfs zonder kleur.
 • Een plantaardige kleuring geeft het haar ongelooflijk veel glans.
 • Kleuringen op basis van planten herstellen de hoofdhuid en versterken de haarzakjes, wat zorgt voor de productie van (nieuwe) gezonde haren. 
 • Een plantenkleuring is de ideale oplossing voor mensen die allergisch zijn voor stofjes in chemische kleuringen (denk aan PPD).
 • Plantaardige kleuringen zijn veilig te gebruiken voor zwangere vrouwen en mensen die chemo hebben ondergaan.

En het belangrijkste: een plantenkleur is 100% afbreekbaar en niet belastend voor mens en natuur! Ook dekt een plantenkleuring tegenwoordig net zo goed grijs haar als chemische verf. Wij zijn overtuigd van de power van planten!


Start hier jouw krullenreis!

Wil jij meer leren over krullen, haareigenschappen en de ECO CG methode? En wil jij weten hoe je de juiste producten kiest en de perfecte krulroutine voor thuis creëert? Schrijf je dan nu in voor Start hier jouw krullenreis. Aan de hand van korte video's nemen we je mee in de wereld van de eco curly girls, zodat jij binnen de kortste keren de gezondheid van je haar optimaliseert en jouw krullen laat floreren!

Reacties

 • Door Marjan, 18 september 2023

  Ik vind de plantenkleuring mooi, maar helaas dekt hij niet lang genoeg mijn grijs. Binnen 2 weken glanzen ze weer als nooit tevoren ;-). De boost die je haren krijgen is wel prachtig. maar dekkend dus niet.

Wat vind jij er van ?

Laat hier gerust jouw gedachtes achter :-)

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking