BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €100
0
0
BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €100

Door Milou, 18 september 2023

Plantenkleuringen: do's and don'ts

De vraag naar natuurlijke kleuringen groeit enorm. Tijdens het kleuren wordt het haar gelijk verzorgd en is het beter voor ieders gezondheid, zowel voor klant als kapper. Er is tegenwoordig een ruim scala aan kleurkeuzes beschikbaar, zelfs in blond tinten! Planten geven je haar een natuurlijke kleur, optimale glans en het werkt versterkend en herstellend voor het haar. Een plantaardige kleur blijft aan de buitenkant van je haarvezel, daardoor worden de haarschubben niet geopend. Haarkleuringen op basis van planten veranderen nooit de structuur van je haar zoals wel het geval is bij een chemische kleuring. Een chemische kleuring dringt in de haarstructuur, door de haarschubben te openen kleur uit het haar te halen en de natuurlijke kleur te vervangen. Je zal ook merken dat het haar naarmate dat je het plantaardig kleurt voller wordt en je kleur langer mooi blijft.

Misschien heb jij de overstap al gemaakt van chemie naar plantenkleuring. Daar worden wij blij van want wij houden van plantjes! Maar niet alleen de vraag naar natuurlijke kleuringen neemt toe. Ook de vraag naar het zelf thuis kleuren met een plantenkleuring neemt toe en juist hierbij kan er soms het één en ander niet helemaal goed gaan. Omdat wij wel plantenkleuringen aanbieden, willen we graag even uitleggen waarom je voorzichtig moet zijn met het thuis kleuren.

Het zelf kleuren met een plantenkleuring is erg bewerkelijk, ook wanneer je “alleen” de uitgroei wilt bijwerken. Een receptuur luistert erg nauw en het is thuis erg lastig om tot een juiste kleur te komen. Dit komt omdat je de kleuren écht exact moet afwegen, de inwerktijd en watertemperatuur exact moet kloppen (1 of 2 graden temperatuurverschil en 2 minuten te lang laten zitten kan er al voor zorgen dat een kleur veel te warm doorslaat) en je ook goed moet inzetten. Veeg je te veel of plaats je het product niet secuur genoeg op het haar, dan kan dit al leiden tot kleurverschil. Iets waar de haarstylisten voor getraind zijn en doorlopend getraind blijven worden om hun kennis up to date te houden. Onthoud dat een kleur recept zoals je die in een salon hebt, thuis niet voor de volle 100% zal lukken. Ons advies is dan ook om een plantenkleuring bij voorkeur altijd in een salon te laten doen en maak er gewoon een heerlijk momentje voor jezelf van. Wanneer je toch echt thuis wilt kleuren, houd dan echt in je achterhoofd dat dit op eigen risico is en dat, in ons geval de salons van Purelou noch Krullespulle, geen kleur garantie kunnen bieden op de thuis kleuringen. Mocht er iets verkeerd gaan of de kleur anders uitpakken, zal dit niet vanuit service kunnen worden opgelost.

Jouw afspraak in de salon boek je hier! Waarom? Nou hierom:

 • Een plantaardige kleur blijft aan de buitenkant van je haarvezel, daardoor worden haarschubben niet geopend. Iets wat bij chemie wel gebeurt.
 • Haarkleuringen op basis van planten veranderen nooit de structuur van je haar zoals wel het geval is bij een chemische kleuring.
 • Het versterkt het haar en laat het voller lijken.
 • Een plantenkleuring is ook in te zetten als verzorgende kuur voor het haar.
 • Het geeft het haar ongelooflijk veel glans.
 • Het herstelt de hoofdhuid en versterkt de haarzakjes zodat deze een gezonde haar produceren.
 • Het is de ideale oplossing voor mensen die allergisch zijn voor stofjes in chemische kleuringen (denk aan PPD).
 • Het is veilig te gebruiken door zwangere vrouwen en mensen die chemo hebben ondergaan.

En het belangrijkste: een plantenkleur is 100% afbreekbaar en niet belastend voor mens en natuur!!!!

Oh, en een plantenkleur dekt net zo goed grijs haar als chemische verf!

Plant power!!!

Reacties

 • Door Marjan, 18 september 2023

  Ik vind de plantenkleuring mooi, maar helaas dekt hij niet lang genoeg mijn grijs. Binnen 2 weken glanzen ze weer als nooit tevoren ;-). De boost die je haren krijgen is wel prachtig. maar dekkend dus niet.

Wat vind jij er van ?

Laat hier gerust jouw gedachtes achter :-)

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking