BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €100
0
0
BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €100

Door Milou, 13 december 2022

Waarom je regelmatig een hoofdhuidmassage moet doen

Heb jij jezelf ooit wel eens een hoofdhuidmassage gegeven?

Een hoofdhuidmassage heeft namelijk voordelen voor elke type haar. Wij raden je dan ook aan om op wasdag zeker een hoofdhuidmassage te doen!

Het masseren van je hoofdhuid heeft een aantal voordelen:

  • Het maakt vuildeeltjes en build-up los zodat deze makkelijker te verwijderen zijn
  • Het helpt de bloedcirculatie te stimuleren wat op haar beurt weer de haargroei stimuleert
  • Het helpt stress te verlichten en je wordt er heerlijk zen van wat een voordeel voor je gezondheid is op de langere termijn
  • Het helpt een jeukende hoofdhuid te kalmeren. Gebruik dan bijvoorbeeld tijdens het masseren een paar druppeltjes olie
  • Het zorgt voor meer volume

Het doen van een hoofdhuidmassage om build-up te verwijderen is een super laagdrempelige manier om van dat toch wel veelvoorkomende probleem af te komen. Het helpt je hoofdhuid te kalmeren en te verfrissen. Gebruik je vingers of een scalp brush voor een paar minuten en klaar ben je.

Sommige mensen vinden het fijn als ze hun hoofhuid een "krachtige “massage geven, anderen gaan liever wat subtieler te werk. Doe wat jij fijn vindt.

 

HOE DOE JE NU EEN HOOFDHUID MASSAGE?

  1. Gebruik je vingers of een massage hulpmiddel zoals een scalp borstel. Oefen lichte druk uit en pas op dat je je nagels niet gebruikt en je hoofdhuid beschadigt.
  2. Probeer eens een olie te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een olie op basis van jojoba omdat deze de van nature aanwezige talg op de hoofdhuid het meest nabootst. Je kunt ook het beste je hoofdhuid masseren voordat je onder de douche gaat zodat de olie goed kan worden uitgewassen met een reinigende shampoo.
  3. Kies een shampoo met een scrubje voor een diepere reiniging. Wil je echt een keertje gaan voor diepe reiniging, was dan de hoofdhuid massage eens met een shampoo die een scrub bevat.
  4. Voeg essentiële oliën toe. Naast bijvoorbeeld het gebruiken van een jojoba olie, kun je er ook een paar druppeltjes essentiële of etherische olie aan toevoegen. Je kunt het beste essentiële oliën gebruiken zoals lavendel of tea tree om je hoofdhuid te masseren wanneer je last hebt van irritaties. Zoek je ultieme ontspanning, kies dan een voor jou aangenaam ruikende essentiële olie.
  5. Begin aan de voorkant. Start aan de voorkant (dus bij je voorhoofd) en werk je weg naar achteren met cirkelvormige bewegingen. Vergeet ook niet langs de haargrens te masseren. Dit is namelijk zeer ontspannend en doordat het de haarzakjes stimuleert kan het zelfs helpen bij haar wat dunner wordt. Win win!

Wat vind jij er van ?

Laat hier gerust jouw gedachtes achter :-)

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking