BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €100
0
0
BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €100

Door Milou, 24 november 2021

Wat kun je doen tegen pluizend krulhaar?

Pluis: iedereen met krullend haar wordt er mee geconfronteerd. Pluis hoort er ook een beetje bij en is een volkomen natuurlijk verschijnsel. Krullen leiden nu eenmaal een eigen leven. Maar soms heb je daar gewoon echt geen zin in en wil je gedefinieerde, pluisvrije krullen.

In deze blog lees je over:
  • oorzaken van pluizend haar
  • tips om pluizend haar tegen te gaan

Om pluis tegen te gaan, is het goed om te weten waardoor het veroorzaakt wordt en wat je er vervolgens aan kunt doen om pluis te voorkomen of in ieder geval te verminderen. De belangrijkste oorzaken van pluis zijn:

  • Chemische ingrediënten in je producten
  • Verkeerde verzorging
  • Blootstelling aan hitte
  • Je haar (droog) borstelen of kammen
  • Beschadigde punten
  • Het weer

Op het weer hebben we helaas niet zo veel invloed, maar op hoe we met ons haar omgaan wel! We zetten een aantal tips voor je op een rijtje:

  • Hydrateer grondig

Als je haar van binnenuit goed gehydrateerd is, zal het minder vocht uit de buitenomgeving halen (dat is wat er gebeurt als je naar buiten gaat). Gebruik een hydraterende shampoo (met een natuurlijk sulfaat voor een grondige reiniging van de hoofdhuid) en breng vervolgens je conditioner aan op drijfnat haar en knijp dan zachtjes in je handen om water en conditioner als het ware in het haar te duwen. Zorg ervoor dat je voor het uitspoelen je haren voorzichtig gladstrijkt om de haarschubben te sluiten en zo het vocht binnen in het haar te houden. Gebruik liever geen co-wash, want dat kan leiden tot build-up omdat een co-wash niet reinigend genoeg is.

  • Breng je producten aan op drijfnat haar

Wanneer is krullend haar het minst pluizig? Als het nat is! Breng stylingproducten aan wanneer je haar drijfnat is om pluis te vermijden. Stylingproducten sluiten het vocht in en helpen je krul haar vorm te behouden. Onthoud wel dat minder pluis en meer definitie, vaak wel automatisch minder volume betekent. Een beetje pluis hoort eigenlijk bij veel volume.

  • Gebruik een gel

Een gel houdt over het algemeen pluis beter in bedwang dan (alleen) een crème-achtig stylingproduct, omdat het steviger is en het haar beter fixeert. Gebruik ook rustig wat meer gel dan je normaal zou doen als je veel last hebt van pluis. En onthoud, dit kan echt per dag verschillen.

Wanneer je heel graag crème-stylers gebruikt, gebruik dan eerst een lichte crème en knijp er vervolgens wat gel in voor het beste resultaat. Ook hiervoor geldt: brengt alles op kletsnat haar aan. Voeg zo nodig nog wat extra water toe, bijvoorbeeld door middel van een mist bottle.

Wanneer je meerdere stylers gebruikt, start dan altijd met de lichtste of minst fixerende. Deze hebben namelijk de neiging om meer te 'glijden'. Sluit af met je sterkst fixerende styler; deze zet de haarschubben 'vast' waarmee je voorkomt dat het haar zijn vocht verliest.

  • Voeg een olie toe

Probeer eens een kleine hoeveelheid olie (een paar druppels) toe te voegen aan je stylingproduct. Olie vormt namelijk een barrière om het haar af te sluiten en er zo voor te zorgen dat je haar minder snel vocht verliest. Ook kun je voor het wassen wat olie aanbrengen in de lengtes en punten van je haar om het haar te beschermen tijdens het wassen. Je weet dat je te veel olie hebt gebruikt als je haar er draderig of vettig van gaat uitzien. Ook als je fijn of dun haar hebt kun je een olie gebruiken, maar wees echt heel spaarzaam.

  • Gebruik proteïne

Voor het hebben en behouden van gezond haar draait alles om de juiste balans tussen vocht en proteïne. Proteïne is namelijk de belangrijkste bouwsteen voor je haar. Ook als je haar laag elastisch is, kun je toch nog wat proteïnerijke verzorging gebruiken. Proteïne zorgt voor stevigheid van het haar, helpt je haar te herstellen en vult gaten op in de schubbenlaag rondom je haar, waardoor deze gladder wordt.

  • Pas wanneer nodig je manier van drogen aan

Gebruik een diffuser op je föhn en föhn niet te heet. Hitte onttrekt namelijk veel vocht aan het haar, al sluit je het nog zo goed af. Door te föhnen met een diffuser droog je je haar zonder het daadwerkelijk aan te raken. Op deze manier vormt zich een perfect laagje om je haren heen (cast) dat voorkomt dat je haar gaat pluizen. Doe dit zo’n 10 minuten wanneer je je haar verder aan de lucht wilt laten drogen.

Het kiezen van de juiste stylingproducten met ook nog eens de juiste ingrediënten, plus het vinden van de methodes die voor jou het beste werken kan soms even een klus zijn, maar als je dit eenmaal weet kun je er met bovenstaande tips zeker voor zorgen dat jouw krullen gehydrateerd blijven en minder pluizen.

En wanneer je eens een dag hebt dat je krul écht haar eigen leven leidt en pluist, omarm het dan gewoon want het hoort erbij. Wear it like a crown en geniet van je dag!


Start hier jouw krullenreis!

Wil jij meer leren over krullen, haareigenschappen en de ECO CG methode? En wil jij weten hoe je de juiste producten kiest en de perfecte krulroutine voor thuis creëert? Schrijf je dan nu in voor Start hier jouw krullenreis. Aan de hand van korte video's nemen we je mee in de wereld van de eco curly girls, zodat jij binnen de kortste keren de gezondheid van je haar optimaliseert en jouw krullen laat floreren!

 

Wat vind jij er van ?

Laat hier gerust jouw gedachtes achter :-)

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking