BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €100
0
0
BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €100

Door Milou, 28 april 2023

Water is magisch!

Water is iets wat je haar pluizig maakt, toch? Maar wanneer je besluit je natuurlijke krullen te omarmen, zul je al snel beseffen dat water in feite je beste vriend is en de sleutel naar gezonde krullen. Er gaat niets boven water. Het is ook niet voor niets één van de eerste ingrediënten in een haarproduct.

Ons lichaam bestaat voor twee derde uit water, dus is het logisch dat we dit óók nodig hebben voor gezonde en bouncy krullen.

Een veelzijdig ingrediënt

Gezond haar begint met water: het wordt gebruikt om kruldefinitie te verbeteren en ze gezond en gehydrateerd te houden. We zetten een aantal toepassingen voor je op een rijtje.

Refresh 

Ooit een refresh met alleen water geprobeerd? Als je al haarproducten in je haar hebt die zijn achtergebleven na je wasdag, dan is water misschien alles wat je nodig hebt de dag erna. Welke refresh je ook doet, een kleine hoeveelheid van water - op zichzelf - kan je krullen direct weer tot leven brengen.

  • Spray refresh

Vul een spuitfles met water en spray over je krullen om het product dat al in je haar zit te reactiveren. Om kroezen tot een minimum te beperken, strijk je voorzichtig over het haar. Om de definitie te maximaliseren maak je een scrunchende beweging en knijp je de krul er als het ware weer in.

  • Refresh met stoom onder de douche

Dit is een snelle en gemakkelijke refresh en een geweldige manier om krullen gehydrateerd te houden tussen de wasdagen door. Een stomende douche kan helpen om de haarschubben te openen, vocht binnen te laten en je krullen nieuwe definitie te geven. Wanneer je lang haar hebt, kun je ervoor kiezen deze in een zogenaamde pineapple op het hoofd vast te zetten en er zo voor te zorgen dat het haar niet te nat wordt. Wanneer je klaar bent met douchen, schud je voorzichtig je haar door het vrijgekomen stoom en gebruik je je handen weer om eventueel pluis glad te strijken. Om af te werken, licht scrunchen voor extra definitie.

  • Plaatselijke refresh

Dit is een geweldige manier om krullen op te frissen zonder dat je hele hoofd nat wordt. Gebruik een spuitfles gevuld met water om afzonderlijke delen van je haar op te frissen. Neem individuele krullen en spray water rechtstreeks op dit deel of doe wat water op je handen en breng aan op de plekken die wat extra aandacht nodig hebben. Net als bij de andere methoden gebruik je je handen weer om eventueel pluis glad te strijken.

Hydrateren/moistureren  

Water is de meest simpele en goedkoopste vorm van hydratatie voor het haar. We weten allemaal hoe belangrijk het is om ons lichaam te hydrateren, dus waarom zou het voor ons haar anders zijn? Als je haar droog en vochtarm aanvoelt, kan het volgende helpen om je krullen te hydrateren:

  • STC: squish to condish

Voeg bij het aanbrengen van je conditioner op je haar veel water toe en knijp/squish het in je haar. Knijp niet te hard - het doel is niet om water eruit te persen, maar om het in de strengen te duwen. Luister naar een 'squishing' geluid. Doe dit met warm water. Het warme water opent namelijk de haarschubben en zorgt ervoor dat de conditioner en het water elke haarstreng kan hydrateren.

  • Stoombehandeling

Je kunt een stoombehandeling laten doen in de salon om je krullen te hydrateren en te voeden. Je kunt ook een haarstomer kopen voor thuisgebruik.

  • Drinken

Door je lichaam van binnenuit te hydrateren, worden ook je krullen gehydrateerd. Wanneer ons lichaam uitgedroogd is, wordt de mond droog, de huid droog en hetzelfde geldt ook voor het haar. Zorg er dus voor dat je per dag 1,5-2 liter water drinkt.

Waterkwaliteit  

Hoewel water geweldig is voor je haar, is de waterkwaliteit niet overal even geweldig. Er is een verschil in waterhardheid en dit kan invloed hebben op hoe het haar zich gedraagt. Of je nu in een gebied met hard of zacht water woont, er zijn manieren om het haar gezond en handelbaar te houden.

Het verschil tussen hard en zacht water

  • Hard water

Hard water bevat een hoog mineraalgehalte (voornamelijk calcium en magnesium). Deze mineralen kunnen afzettingen op het haar achterlaten (build-up) die in wezen een barrière vormen die voorkomt dat vocht kan binnendringen in de haarschacht. Mensen die wonen in een gebied met hard water kunnen last hebben van droog en futloos haar. Grappig genoeg is hard water wel ons favoriete drinkwater omdat het een betere smaak heeft en heilzame mineralen bevat.

  • Zacht water

Zacht water bevat weinig of geen mineralen en een hoger natriumgehalte. Zacht water laat shampoos over het algemeen gemakkelijker schuimen dan hard water en veroorzaakt geen ophoping van mineralen op het haar waardoor het slap en futloos wordt. Haar dat in zacht water is gewassen, is meestal zacht en glanzend.

HOE JE BUILD-UP VAN HARD WATER KUNT VOORKOMEN?

Om te voorkomen dat hard water de kwaliteit van het haar aantast, kun je investeren in een waterontharder. Eenmaal geïnstalleerd, verwijderen waterontharders mineralen uit het water en heb je door het hele huis zacht water. Als (goedkoper) alternatief kun je kiezen voor alleen een douchekop-ontharder die bepaalde mineralen kan verwijderen en het water kan verzachten.

HOE DEZE BUILD-UP TE VERWIJDEREN?

Waterontharders kunnen duur zijn en zijn niet voor iedereen weggelegd, maar dat betekent niet dat je dit dan maar moet accepteren en rond moet blijven lopen met build-up. Gebruik eens per week een shampoo welke een natuurlijk kokos sulfaat bevat voor goede reiniging.

Reacties

  • Door Iris, 28 april 2023

    Interesante blog. Zeker de build up van kalk in het haar! Welke shampoo bevat dat kokossulfaat. We hebben hier erg veel kalk in het water. En de helft van het jaar zit ik in Spanje en daar is het nog erger. En moet je die dan e...

Wat vind jij er van ?

Laat hier gerust jouw gedachtes achter :-)

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking