BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €100
0
0
BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €100

Door Milou, 18 januari 2024

Winterse haarverzorging tips: zo zorg jij voor gehydrateerde krullen!

De winter is een zware periode voor krullen: de bittere kou buiten en de uitdrogende verwarming binnen zuigen al het vocht uit je haar, wat resulteert in droge, pluizige krullen die niet te temmen zijn. De winter vraagt daarom om een andere, meer uitgebreide routine. Zorg ervoor dat jouw krullen in topconditie blijven deze winter met de volgende tips!

In deze blog lees je over:
  • hydrateren
  • LOC-methode
  • squish to condish
  • deep conditioning & leave-in conditioner
  • krulcrème & gel
  • muts gevoerd met satijn of zijde

Hydrateren, hydrateren en nog eens hydrateren

Het belangrijkste dat je haren nodig hebben in de winter, is water. Net zoals we ons lichaam gehydrateerd houden met water, doen we dat ook met ons haar. Je kunt op verschillende manieren water in je haren sluiten, bijvoorbeeld door de warme stoom van de douche in je haren te laten trekken of door een heat cap te gebruiken. Zorg er daarnaast voor dat je haren zo nat mogelijk zijn wanneer je de producten aanbrengt. Start met een leave-in conditioner voor extra vocht en vervolg dan met een styling crème en/of gel om het haar te sealen.

TIP: Chromalya Volume Shampoo

LOC-methode

Om het vocht extra goed in je haren te houden en je krullen langer te hydrateren, kun je de LOC-methode toepassen. LOC staat voor leave-in, olie en crème. Na de leave-in conditioner, sluit je de haarschubben met een laagje olie en ga je vervolgens verder met de styling. De olie zorgt ervoor dat het vocht goed wordt vastgehouden. Deze methode is minder geschikt voor laag poreus haar of haar dat snel vet en zwaar wordt door producten. Een olie kan ook gebruikt worden als pre-poo behandeling. Dit is een goede manier om beschadigd haar in de winter te repareren en te versterken.

TIP: Bio Hair 4 Seizoenen Olie

Squish to condish

Nog zo'n fijne methode om vocht in je haren vast te houden is de 'squish to condish'-methode. Hierbij gebruik je een royale hoeveelheid conditioner op kletsnat haar en ontwar je het vervolgens met een borstel. Je krijgt dan glad en gehydrateerd haar dat lijkt op zeewier, wat het de perfecte basis voor styling maakt. Knijp vervolgens (eventueel met extra water en/of conditioner) met pulserende bewegingen je krullen naar boven, zodat je een 'squish' geluid hoort. Dit zorgt ervoor dat de conditioner tot diep in je haarschubben wordt opgenomen.

TIP: Bio Hair 4 Seizoenen Conditioner

Deep conditioning & leave-in conditioner

Gebruik minimaal één keer per week een deep conditioning masker, zeker in de wintermaanden. Deep conditioning maskers zijn diep voedend en hydrateren je haar, zodat het minder snel afbreekt. Ook een goede leave-in conditioner kan niet ontbreken in jouw winterse haarroutine. 

TIP: Terre de Couleur Baume Nutrition Intens (deep conditioning masker) en Chromalya Serum Douceur (leave-in conditioner)

Krulcrème & gel

Gebruik je een combinatie van een krulcrème en een gel, probeer dan eens in verhouding wat meer krulcrème toe te voegen. Dit zorgt voor zachter en gehydrateerd haar. Gebruik vervolgens de gel om je krullen te sealen. Gel zorgt er bovendien voor dat pluis geminimaliseerd wordt. Een beetje gel (gecombineerd met wat water) kan ook wonderen doen voor pluis op droog haar.

TIP: Terre de Couleur Crème de la crème (krulcrème) en Chromalya Gelée Curl (gel)

Draag een met zijde of satijn gevoerde muts

Een warme muts is onmisbaar op de écht koude winterdagen, maar je doet er je mooie krullen geen plezier mee. Een muts drukt je krullen plat en door de wrijving ontstaat er veel pluis. Ook trekt het stofje van de muts het vocht uit je haar. Een fijn alternatief is daarom een muts gevoerd met zijde of satijn. Je kunt ook een satijnen bonnet onder je muts dragen. Dit zorgt ervoor dat je haar beschermd blijft en niet uitdroogt, net zoals een satijnen bonnet dat doet wanneer je slaapt. De leukste bonnet is natuurlijk onze eigen PureLou flamingo bonnet!

TIP: PureLou Flamingo Bonnet


Start hier jouw krullenreis!

Wil jij meer leren over krullen, haareigenschappen en de ECO CG methode? En wil jij weten hoe je de juiste producten kiest en de perfecte krulroutine voor thuis creëert? Schrijf je dan nu in voor Start hier jouw krullenreis. Aan de hand van korte video's nemen we je mee in de wereld van de eco curly girls, zodat jij binnen de kortste keren de gezondheid van je haar optimaliseert en jouw krullen laat floreren!

Wat vind jij er van ?

Laat hier gerust jouw gedachtes achter :-)

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking