BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €100
0
0
BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €100

Door Milou, 3 januari 2022

Detox en wassen van jouw krulhaar

We weten allemaal dat gezond eten en voldoende slaap wonderen doet voor je huid en haar. Maar soms kunnen je haren en hoofdhuid ook wel wat extra hulp gebruiken. Kies dan eens voor een detox kuur. Dit kan bijvoorbeeld fijn zijn als je last hebt van schilfers of een jeukende hoofdhuid. Maar wat is een detox nu eigenlijk?

In deze blog lees je over:
  • de voordelen van een detox kuur
  • hoe gebruik je een detox kuur
  • het belang van een diep reinigende shampoo
  • hoe gebruik je een shampoo

Wat is een detox kuur?

Detoxen betekent letterlijk 'ontgiften'. Je haar wordt dagelijks blootgesteld aan schadelijke stoffen uit de omgeving. Ook in huidverzorgingsproducten zitten stoffen die schadelijk kunnen zijn. Of denk eens aan de kalkaanslag die je in je douche aantreft. Dit zit ook op je haar. Het detoxen van je hoofdhuid is dan ook een belangrijke schakel in het krijgen en behouden van gezond haar en een gezonde hoofdhuid. Bij een detox verwijder je dode huidcellen en worden productresten verwijderd rondom en in de haarwortel en is ideaal voordat je bijvoorbeeld een (planten)kleuring gaat gebruiken. Een detox werkt tevens kalmerend en herstellend op de hoofdhuid wanneer deze wat geïrriteerd is. Bij ernstige hoofdhuid klachten zoals roos of psoriasis mag de detox één tot twee keer per week gebruikt worden. Bij geen specifieke hoofdhuidklachten, gebruik je een detox één keer in de week.

Hoe gebruik je een detox kuur?

Een detox doe je eigenlijk altijd met een klei en wordt vaak ingezet als een kuur in combinatie met een bijbehorende klei shampoo. Wij werken zelf heel veel met de detox kuren van Terre de Couleur. Dit mooie Franse merk heeft diverse kuren, speciaal ontwikkeld voor uiteenlopende behoeftes van het haar en de hoofdhuid. Belangrijk om te weten is dat klei niet in aanraking mag komen met metaal, dus gebruik geen metalen lepel of bakje. Je mengt de klei bij voorkeur met gedemineraliseerd water. Het beste resultaat krijg je namelijk als je geen normaal kraanwater gebruikt. Dit is vaak toch wat te hard en werkt het effect van de detox tegen. Wanneer je een detox klei klaarmaakt, gebruik je gemiddeld 60 gram van de klei aangevuld met gedemineraliseerd water. Volg altijd de aanwijzingen op de verpakking. In deze video leggen we je stap voor stap uit hoe je een detox masker aanbrengt.

Diep reinigende shampoo

Naast een detox is het wassen van het haar met een goed reinigende shampoo net zo belangrijk. Iets wat soms makkelijk lijkt, maar waar veel mensen toch wat moeite mee hebben. Concentreer je tijdens het wassen namelijk vooral op de haarwortels, en dus de hoofdhuid. Ga dus niet als een dolle met je handen vol shampoo door de lengtes van je haren, want zo krijg je alleen maar klitten. De lengtes van je haren worden namelijk gereinigd wanneer je de shampoo uitspoelt en deze langs de haren naar beneden loopt. Masseer met je vingertoppen de shampoo in cirkelvormige bewegingen in op je hoofdhuid. Hier bevindt zich namelijk het meeste hardnekkige vuil. Spoel vervolgens goed uit en herhaal dit nog eens. En een tip: gebruik niet te veel shampoo, de grootte van een euro munt is al voldoende.


Start hier jouw krullenreis!

Wil jij meer leren over krullen, haareigenschappen en de ECO CG methode? En wil jij weten hoe je de juiste producten kiest en de perfecte krulroutine voor thuis creëert? Schrijf je dan nu in voor Start hier jouw krullenreis. Aan de hand van korte video's nemen we je mee in de wereld van de eco curly girls, zodat jij binnen de kortste keren de gezondheid van je haar optimaliseert en jouw krullen laat floreren!

Wat vind jij er van ?

Laat hier gerust jouw gedachtes achter :-)

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking