BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €100
0
0
BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €100

Door Milou, 3 januari 2022

Detox en wassen van jouw krulhaar

We weten allemaal dat gezond eten en voldoende slaap wonderen doet voor je huid en haar. Maar soms kunnen je haren en hoofdhuid wel wat extra hulp gebruiken en kun je een zogenaamde detox doen. Bijvoorbeeld als je last hebt van schilfers of een jeukende hoofdhuid. Maar wat is een detox nu eigenlijk?

Detoxen betekent letterlijk 'ontgiften'. Je haar wordt dagelijks blootgesteld aan schadelijke stoffen uit de omgeving. Ook in huidverzorgingsproducten zitten stoffen die schadelijk kunnen zijn. Of denk eens aan de kalkaanslag die je in je douche aantreft. Dit zit ook op je haar. Het detoxen van je hoofdhuid is dan ook een belangrijke schakel in het krijgen en behouden van gezond haar en een gezonde hoofdhuid.
Bij een detox verwijder je dode huidcellen en worden productresten verwijderd rondom en in de haarwortel en is ideaal voordat je bijvoorbeeld een (planten)kleuring gaat gebruiken.
Een detox werkt tevens kalmerend en herstellend op de hoofdhuid wanneer deze wat geïrriteerd is.
Bij ernstige hoofdhuid klachten zoals roos, sebum of psoriasis mag de detox 1 tot 2 keer per week gebruikt worden. Bij geen specifieke hoofdhuid klachten, gebruik je een detox 1x in de week.

Een detox doe je eigenlijk altijd met een klei en wordt vaak ingezet als een kuur in combinatie met een bijbehorende shampoo. Wij werken zelf heel veel met de kuren van Terre de Couleur. Dit mooie Franse merk heeft diverse kuren, speciaal ontwikkeld voor de diverse behoeftes van het haar en de hoofdhuid.
Belangrijk om te weten is dat klei een product is wat niet in aanraking mag komen met metaal. Dit mag je dus echt alleen mengen met een lepeltje van plastic of hout of bijvoorbeeld een kunststof garde. Je mengt de klei bij voorkeur met gedemineraliseerd water (te koop in de meeste supermarkten en drogisterijen). Het beste resultaat krijg je namelijk als je geen normaal kraanwater gebruikt. Dit is vaak toch wat te hard en werkt het effect van de detox toch tegen. Wanneer je een detoxklei klaarmaakt, gebruik je gemiddeld 60 gram van de klei met bovengenoemd water en volg altijd de aanwijzingen op de verpakking.

Naast de detox is het wassen van het haar net zo belangrijk. Iets wat soms makkelijk lijkt, maar waar veel mensen toch wat moeite mee hebben. Concentreer je tijdens het wassen namelijk vooral op de haarwortels, en dus de hoofdhuid. Ga dus niet als een dolle met je handen vol shampoo door de lengtes van je haren, want zo krijg je alleen maar klitten. De lengtes van je haren worden namelijk gereinigd wanneer je de shampoo uitspoelt en deze langs de haren naar beneden loopt. Masseer met je vingertoppen de shampoo in cirkelvormige bewegingen in op je hoofdhuid. Hier bevindt zich namelijk het meeste hardnekkige vuil. Spoel vervolgens goed uit en herhaal dit nog eens.
En een tip: gebruik niet te veel shampoo; de grootte van een euro is al voldoende en zo doe je lang met je producten.

 

Wanneer toch zo lekker bezig bent in de badkamer, verwen je lengtes en punten dan nog met een voedend masker om deze TLC sessie af te sluiten.
Ben je een echte bikkel, spoel je masker dan eens uit met koud water voor nog meer glans.

 

 

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »