BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €100
0
0
BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €100

Door Milou, 9 december 2021

Het effect van weersverandering op je haar

Het effect van weersveranderingen op je haar

Iedereen kent het ondertussen wel: je haar zit top, maar je moet nog naar buiten vandaag… Het weer heeft veel invloed op je haar, soms positief, maar meestal negatief. Of het nu vriest, zonnig is, regent of waait, het is niet bevorderlijk voor je prachtige coupe. En wat denk je van transpireren op je hoofdhuid? Je haar zakt meteen in zodra de eerste zweetdruppels op je hoofdhuid verschijnen. Lekker je bos haar omhoog met een clip… Heerlijk!

Voorjaar/Zomer

Iedereen wordt blij als het zonnetje schijnt. En het is ook nog eens goed voor je. Door de zon wordt er vitamine D aangemaakt, wat de haargroei bevordert. Bovendien wordt de aanmaak van keratine in gang gezet door de zon. Helaas heeft de zon ook veel nadelige effecten op ons haar. De keratine die eerder is aangemaakt, droogt uit als je te lang in de zon zit of staat. Je haar is dan eigenlijk aan het verbranden. Dit kan voor blijvende beschadigingen zorgen. Je haar wordt droog, dof, stug en gaat meer klitten. Doordat in het voorjaar en in de zomer je haar oplicht door de zon, verdwijnt de keratine ook nog eens uit het haar. Hierdoor kunnen je haareigenschappen zelfs veranderen. In dit laatste geval komt je haar proteïne te kort. Dit kun je weer in balans brengen door producten te gaan gebruiken die (veel) proteïne bevatten, zoals bijvoorbeeld het Masque Volume van Chromalya.

Voorjaar/Zomertips

Bedek je haar met een sjaaltje of hoedje wanneer je gaat zonnebaden. Doe dit ook wanneer je bijvoorbeeld een lange fietstocht maakt, want al deze tijd bevindt je hoofdhuid zich namelijk ook in de volle zon. Een goede olie die het haar beschermt is ook zeker aan te bevelen bij een lekkere stranddag. Vermijd bij de olie die je gebruikt natuurlijk wel siliconen en plasticdeeltjes (microplastics) die je haar afsluiten en beschadigen.

Najaar/Winter

Niet alleen in de zomer loopt ons haar beschadiging op, ons haar is ook heel kwetsbaar in de winter. Zodra het buiten kouder wordt, merk je dit dan ook vaak aan je haar. De luchtvochtigheid verandert en hier reageren de meeste haartypes niet goed op. De meeste mensen krijgen tijdens deze periode onder andere meer last van pluis. Een andere verandering die merkbaar is, is het gebrek aan vocht in de lucht. Dit zorgt voor gebrek aan vocht in je haar, met als effect dat het haar statisch wordt. Dames en heren met een lichte krul ervaren op die momenten vaak nog minder krul. Je haar kan in de winter dus ook wel wat extra olie gebruiken om het vochtgehalte op peil te houden.

In deze tijd van het jaar kun je het beste opnieuw je haareigenschappen bekijken. Het kan namelijk zo zijn dat je haar op dit moment meer vocht nodig heeft, terwijl het in de zomer misschien nog veel proteïne nodig had. Een goed voorbeeld van een vochtinbrengend masker is de Baume Nutrition Intens van Terre de Couleur.

Najaar/Wintertips

Door de kou zet je waarschijnlijk snel een muts op, maar dit kan leiden tot vet en verzwaard haar. De haarwortels kunnen minder goed ademen, waardoor je hoofdhuid begint te zweten. Daardoor neemt de talgproductie toe. Ga ook niet met (te) nat haar naar buiten wanneer het flink vriest, het haar kan dan namelijk bevriezen en daardoor zelfs afbreken!


Start hier jouw krullenreis!

Wil jij meer leren over krullen, haareigenschappen en de ECO CG methode? En wil jij weten hoe je de juiste producten kiest en de perfecte krulroutine voor thuis creëert? Schrijf je dan nu in voor Start hier jouw krullenreis. Aan de hand van korte video's nemen we je mee in de wereld van de eco curly girls, zodat jij binnen de kortste keren de gezondheid van je haar optimaliseert en jouw krullen laat floreren!

Wat vind jij er van ?

Laat hier gerust jouw gedachtes achter :-)

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking