BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €100
0
0
BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €100

Door Milou, 15 februari 2023

Ja, je kunt krullend haar borstelen!

Denk terug aan je kindertijd: uitgeborstelde krullen, driehoekige kapsels en oh, dat pluis! Gelukkig is dat inmiddels verleden tijd en heb geleerd hoe je het beste voor je krullen kunt zorgen. Alleen heb je waarschijnlijk inmiddels ook wel eens gehoord dat je vooral de borstel niet moet willen aanraken.
Maar weet je wat: het is oké om je krullen te borstelen! Voor sommigen is het beheersen van krullend haar met een borstel zelfs de sleutel tot gezonde bouncy curls. Niets om bang voor te zijn dus. Voeg die borstel dus ook gewoon toe aan je routine.

Waarom wordt ons verteld dat we onze krullen niet moeten borstelen?

Als je je droge krullen borstelt, verlies je definitie en gaat je haar pluizen. Dat is een feit. Hoewel sommige mensen dol zijn op die uitgeborstelde look, kan het anderen nachtmerries bezorgen. Bovendien is ons jaren verteld dat een haarborstel je krullend haar kan beschadigen. Maar wat dan?
Je kunt natuurlijk de klitten met je vingers uit het haar kammen maar het ontwarren met je vingers kan een tijdrovende klus kan zijn. Dus als het gebruik van een borstel het proces gemakkelijker maakt, ga ervoor! Wel belangrijk is welk type borstel je gebruikt en hoe.

Wanneer kunnen we een borstel gebruiken?

Er zijn twee redenen om een haarborstel te gebruiken bij de standaardverzorging van krullend haar: ontwarren en styling. Gebruik van een borstel bij de styling doe je alleen met nat haar. Ontwarren kan zowel op droog als nat haar, maar er zijn een aantal dingen die je moet overwegen voordat je hiervoor kiest.

Nat ontklitten 

De meeste mensen gebruiken een borstel om haar te ontwarren wanneer het drijfnat is. Het is dan ook het beste om te borstelen wanneer het haar volledig verzadigd is met conditioner en water, begin met het borstelen van je haar aan de uiteinden en ga langzaamaan omhoog naar de je aanzet. Conditioner is essentieel want het helpt de krullen te “smeren”, zodat een borstel makkelijker door eventuele klitten glijdt. Bij voorkeur laat je je conditioner een paar minuten intrekken voordat je het haar gaat borstelen. Er zijn ook mensen die het fijn vinden om met een grove kam hun krullen te kammen. Dit is natuurlijk ook een dikke prima!

Droog ontklitten 

Je kunt er ook voor kiezen om je haar te borstelen voordat je het gaat wassen. Dit kan een goed moment zijn omdat ons haar het sterkst is wanneer het droog is. Nogmaals, begin onderaan en werk voorzichtig naar boven om extra klitten te voorkomen want er zit nu geen conditioner in het haar en naast het creëren van extra klitten kun je tijdens het borstelen van droog haar makkelijker haren los trekken. Voorzichtigheid is dus wel geboden.

Styling met de borstel

Gebruik maken van een borstel tijdens de styling helpt de producten gelijkmatig door het haar te verdelen, de definitie te verbeteren en pluis te verminderen. Hallo mooie bundels!

Twijfel je nog of je een borstel wilt gebruiken?

Als je geen zin hebt om je krullen te borstelen, is dat ook oké. Het is echt gewoon persoonlijke voorkeur. Ook wanneer je ervoor kiest je haar met je vingers te kammen. Een voordeel van het laatste is dat het natuurlijke krulpatroon sneller zichtbaar is/wordt. Het kammen met je vingers pak je het beste als volgende aan:

  • Maak je haar drijfnat
  • Verdeel je haar in delen en breng conditioner aan
  • Werk van onder naar boven. Wanneer je een “lastige” pluk tegenkomt, trek dan de strengen voorzichtig uit elkaar alsof je een ketting ontwart
  • Ga door met elk deel totdat alle klitten verdwenen zijn

Wanneer je last hebt van hardnekkige klitten, kan er sprake zijn van build up. Probeer dan eens een goede detox voor extra grondige reiniging. Een ruim assortiment aan detox-en vind je hier.

 

 

 

 

Wat vind jij er van ?

Laat hier gerust jouw gedachtes achter :-)

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking