BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €100
0
0
BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €100

Door Milou, 15 april 2022

Kun je grijze haren tegengaan? Zo ontstaat het en dit kun je eraan doen!

Ben je bang dat je grijs wordt? Heb je zilveren lokken tussen je krullen gevonden? Ben je er snel bij om ze te verbergen? De meesten van ons doen precies dat: het grijs verbergen zodra het verschijnt. Maar grijs worden is onvermijdelijk. Plus, herhaaldelijk verven kan je krullen beschadigen. Tegen de tijd dat je 50 bent, is de helft van de bevolking al 50% grijs.

Tegenwoordig omarmen we steeds meer onze grijze haren. Het is een onderdeel van het accepteren van je natuurlijke schoonheid - net als het omarmen van je krullen. En een grote stap in die reis is informatie inwinnen. Waardoor wordt haar grijs en heel belangrijk; hoe verzorg je het, bijvoorbeeld met een zilvershampoo! We leggen het hieronder graag aan je uit.

Waarom wordt haar grijs?

Haar haalt zijn voedingsstoffen uit de wortelpunt van een haar, de follikel. In de follikel zijn gespecialiseerde cellen verantwoordelijk voor het produceren van melanine: een natuurlijk pigment dat verantwoordelijk is voor de kleur van menselijk haar en huid. Er zijn twee soorten melanine: eentje zorgt voor een bruin tot zwarte kleur, terwijl de andere een geelblonde, gemberkleurige en rode kleur geeft. Een haarkleur wordt bepaald door welke soort melanine aanwezig is. Naarmate de melanineconcentratie afneemt, begint het haar grijs te worden. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

  • Agressieve ingrediënten in je haarverzorgingsproducten → veel niet ECOCG-producten bevatten ingrediënten die een negatieve invloed hebben op de hoofdhuid en de celactiviteit verstoren wat de hierboven genoemde follikels negatief beïnvloedt tijdens het produceren van melanine. Het assortiment op Krullespulle bevatten deze ingrediënten niet en houden jouw krullen sterk en gezond
  • Voeding → een kopertekort kan van invloed zijn op de aanmaak van melanine
  • UV-straling → langdurige en herhaaldelijke blootstelling aan UV-straling verandert de chemische eigenschappen van het haar
  • Chloor uit zwembadwater → kunnen de melanine productie in het haar verstoren
  • Leeftijd → hoe ouder we worden, hoe minder melanine we aanmaken
  • Milieu → luchtverontreiniging kan leiden tot afbraak van melanine

Op de laatste 2 factoren kunnen we niet zo heel invloed uitoefenen, maar toch kun je zelf ook een aantal dingen doen om het proces van grijs worden proberen te vertragen. Lees snel verder hoe! 

Wat kun je zelf doen?

Voldoende beweging en gezonde en gevarieerde voeding houden het lichaam, en dus ook het haar gezond en zorgen voor een goede bloedcirculatie en op die manier voor een zo optimaal mogelijke productie van melanine waardoor je haar zo lang mogelijk haar kleur vasthoudt. Ook is een goede en regelmatige reiniging van de hoofdhuid essentieel. Op die manier houd je de hoofdhuid en haarzakjes gezond. Gebruik eens in 7-10 dagen een shampoo met een natuurlijk sulfaat zoals de shampoos van Marlie of Bio Hair en verzorg jouw krullen met een detox

Vermijd verder overmatige blootstelling aan zonlicht en zwembadwater. Bescherm je haar tijdens het zonnen met bijvoorbeeld een leuke hoed en draag, wanneer je veel zwemt, een badmuts.

Omarm het grijs

Je kunt ook het grijs omarmen. Er is geen goed of fout moment om je veranderende haarkleur te omarmen; het beste moment is wanneer jij je er klaar voor voelt. Vaak zijn de eerste centimeters het moeilijkst, vooral voor degenen die de overgang maken van (jarenlang) verven. Maar als je eenmaal de schoonheid ziet in het grijze haar van anderen, is het veel makkelijker om de schoonheid van je eigen haar te zien. Want grijs haar, ook jouw krullen, is gewoon mooi en verdient de beste verzorging. Lees hieronder hoe je jouw grijze krullen het beste kunt verzorgen.

Verzorging

Grijs haar (wat dus pigmentloos is) heeft vaak een andere structuur dan je voorheen altijd gewend was. Grijs haar voelt vaak wat stugger en droger een heeft vaak meer en extra behoefte aan moisture-rijke producten. Deze verzorging haal je bijvoorbeeld uit een masker. Verzorg je haar eens in de week met bijvoorbeeld de baume nutrition intense van Terre de Couleur of de clean conditioner van TJK.  

Ook mag een goede zilvershampoo niet in je routine ontbreken. Een zilvershampoo onderdrukt namelijk de gele tonen die nog wel eens kunnen voorkomen in grijs haar. Veel reguliere zilvershampoos bevatten veel ingrediënten die niet zo fijn zijn voor huid en haar. Met bijvoorbeeld de toning shampoo van Bio Hair of de zilver shampoo van Natulique houd je je zilveren krullende lokken koel van toon en geef je ze best mogelijke verzorging. Deze shampoos zijn trouwens ook heel fijn wanneer je (deels) geblondeerd haar hebt!

Wat vind jij er van ?

Laat hier gerust jouw gedachtes achter :-)

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking