BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €100
0
0
BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €100

Door Milou, 10 september 2022

Onze keuzetruc voor meer volume

Heb je ook soms zo’n moeite om volume boven op je hoofd en/of in de buurt van je haaraanzet te krijgen ondanks trucjes zoals het zogenaamde “root clipping” (een techniek waarbij je wanneer je haar klaar is voor het droogproces, het vastzet met klemmetjes op de plekken waar je meer volume wilt)? De "Pick Trick", ook wel Afro-Pick of kam genoemd, kan je helpen om nog veel meer volume te krijgen aan de bovenkant van je haar. Soms well zoveel dat je de clipjes niet meer nodig hebt!

Bij het volgen van de ECOCG (Eco Curly Girl) -methode, proberen we altijd zo mooi mogelijke bundels te krijgen en te houden. Het liefst raken we onze krullen niet meer aan omdat we bang zijn om pluis te krijgen. Maar het kan dus anders.

Wanneer je gebruik maakt van deze speciale kam, begin je deze te gebruiken bij de haaraanzet zonder je krullen met je handen aan te raken. Het geeft jouw krullen een lift en creëert extra volume. Ook is dit een handige truc om je haar over de hoofdhuid uit te spreiden en hier eventuele dunner wordende gebieden te verbergen. Je kunt ervoor kiezen deze krullenkam te gebruiken om het haar over de hele hoofdhuid te liften voordat je je haren gaat drogen, maar je kunt het gebruik ook wat meer spreiden om op enkel specifieke plekken meer volume te krijgen. Bijvoorbeeld alleen voorop of juist aan de achterkant.

HOW TO

  • Steek de kam bij de haaraanzet op de plek waar je meer volume wilt zien en duw de kam zo plat als kan tegen de hoofdhuid
  • Til de kam met daarin het haar zo’n 2,5cm op van de hoofdhuid, evenwijdig aan de vorm van je hoofd in dat gebied
  • Plaats de föhn (met diffuser) vlak boven het haar en begin het haar te drogen, startend bij de punten en werk voorzichtig naar de aanzet toe. Zorg dat je föhn op een niet te warme stand staat en niet te hard blaast. Houd je föhn per pluk zo’n 1-2 minuten op het haar
  • Gedurende de tijd dat de föhn zich op dat specifieke deel van het haar concentreert, kun je de kam twee tot drie keer bewegen naar verschillende delen rondom de haaraanzet waar de lucht op dat moment geconcentreerd is. Zie als het ware de kam en de diffuser als samenwerkend geheel
  • Herhaal dit proces op alle plekken waar je meer volume wilt
  • Wanneer je haar voor ongeveer 50 procent droog is, draai dan je hoofd een beetje en steek de kam in het gebied rondom de kruin en til het ongeveer 2,5cm omhoog. Herhaal indien nodig tot het door jouw gewenste resultaat bereikt is.

TIP: Zorg ervoor dat wanneer je aan het drogen bent, je extra aandacht besteed aan je haaraanzet. Op die manier geef je je haar nóg meer volume. En zorg ervoor dat zowel föhn als kam zich aan dezelfde kant van het bevinden. Het heeft geen zin om de kam aan de linkerkant van je hoofd te gebruiken en je rechts aan het föhnen bent ;).

Deze handige kam shop je hier!
Kent kam

Wat vind jij er van ?

Laat hier gerust jouw gedachtes achter :-)

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking