BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €100
0
0
BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €100

Door Milou, 18 augustus 2023

Klimaatbeheersing voor je krullen

Klimaatbeheersing voor je krullen 

Krullend haar kan sterk reageren op het weer en de omgeving. We hebben geen statistieken nodig die ons laten zien wat we al weten: krullend haar zet uit in een vochtige omgeving en snakt naar vocht in droge warmte. Dit verklaart dus waarom je wellicht na een heerlijke vakantie met subtropische vochtige omstandigheden naar huis komt met een heerlijke bos krullen en een halo van pluis, of een bos uitgedroogde lokken na een week in de droge hitte.

In deze blog lees je over:
  • hydratatie
  • moisture en proteïne
  • vochtwerende producten
  • bescherming in het zee- of zwembadwater
  • PureLou summer treatment

Wanneer je op vakantie gaat naar een plek waar het warm en droog is, kies dan zeker voor producten die het haar hydrateren en helpen het vocht vast te houden. Kies voor rijke conditioners (met proteïne of zonder proteïne) en maskers (met proteïne of zonder proteïne), want je haar snakt in deze gebieden naar vocht. Voeg bij het aanbrengen van je conditioner of masker veel water toe en knijp/squish het in je haar. Knijp niet te hard! Het doel is niet om het water eruit te persen, maar om het in de strengen te duwen. Luister naar een 'squishing' geluid. Doe dit bij voorkeur met warm water, want warm water opent de haarschubben en zorgt ervoor dat de conditioner en het water elke haarstreng kunnen hydrateren.

TIP: tijdens de zomer kan je haar vaak wat meer proteïne gebruiken, omdat dit helpt de beschadigingen veroorzaakt door zon en het zee- en zwembadwater te herstellen.

Kies in vochtige klimaten, naast een goede conditioner of masker, ook voor producten die vochtwerend zijn om de vorm van de krul te behouden en de uitzetting van de krullen te minimaliseren. Kies hier bijvoorbeeld voor een stevige gel met sterke fixatie, die een beschermende laag om je krullen heen legt. De Styling Gel van Terre de Couleur in combinatie met de 4 Seizoenen Styling Gel van Bio Hair zijn hier uitermate geschikt voor! Maar ook de Strong Hold Gel van Pretty Curly Girl, de Super Hold Styler van Bouclème en de Jello Shot van Ecoslay zijn sterke gels.

Als je van plan bent om van het zwembad te genieten of een duik in de zee te nemen, dan zijn er tips om je krullen te beschermen. Het maakt namelijk niet uit of het chloor of zout water is, het beste is om het haar altijd nat te maken voordat je het water in gaat. Dit vult namelijk de haarschubbenlaag zodat het niet zoveel chloor of zout water opneemt, wat de krullen kan beschadigen. Alle tips hiervoor lees je in deze blog. 

SUMMER TREATMENT

In de zomer, en zeker na een zonnige vakantie, kan je haar wel wat extra verzorging gebruiken. Zon is heerlijk, maar kan ook je haar beschadigen. Kies daarom eens voor de PureLou Summer Treatment. Een speciale behandeling die jouw haar de extra verzorging geeft die het nodig heeft in de zomer. Deze treatment bestaat uit een detox, een plantenkleuring en een masker. Dé boost en ultieme aftercare voor jouw zomer lokken!

Deze treatment is zowel los te boeken, als gecombineerd met een knipbeurt. Boek jouw afspraak snel!


Start hier jouw krullenreis!

Wil jij meer leren over krullen, haareigenschappen en de ECO CG methode? En wil jij weten hoe je de juiste producten kiest en de perfecte krulroutine voor thuis creëert? Schrijf je dan nu in voor Start hier jouw krullenreis. Aan de hand van korte video's nemen we je mee in de wereld van de eco curly girls, zodat jij binnen de kortste keren de gezondheid van je haar optimaliseert en jouw krullen laat floreren!

Wat vind jij er van ?

Laat hier gerust jouw gedachtes achter :-)

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking